BÉT Prémium kategória

Tovább terjeszkedik az AutoWallis Szlovéniában: Land Rover márkakereskedés nyílik Ljubljanában

2022-05-26

Megnyitotta Szlovénia egyetlen Land Rover márkakereskedését az AutoWallis Csoport, így tovább fokozza kiskereskedelmi aktivitását az országban. A lépéssel folytatja nemzetközi terjeszkedését a magyar tőzsde autós vállalata, miután az elmúlt két évben két sikeres akvizíciót hajtott végre a szomszédos országban, így már 5 szlovén városban 5 autómárkát értékesít.

Megnyitotta Ljubljanában Szlovénia egyetlen Land Rover autószalonját és márkaszervizét az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor Ljubljana, így a Csoport az ország kiskereskedelmi autópiacán egyre jelentősebb szereplővé válik. A magyar csoport tagjai (Avto Aktiv, Wallis Motor Ljubljana) a brit márkával együtt már 5 autómárkát értékesítenek 5 szlovén városban. A most nyitott, 450 négyzetméteres autószalon közvetlenül a Wallis Motor Ljubljana által üzemeltetett, a főváros egyetlen BMW márkakereskedése mellett helyezkedik el, mely lehetővé teszi, hogy a márkákhoz kapcsolódó egyes szervizszolgáltatások (pl. autófényezés, karosszériajavítás) szervizideje rövidüljön, így fokozva a működési hatékonyságot, egyúttal pedig emelve a fogyasztói élményt. Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának igazgatója az új márkakereskedés megnyitása kapcsán elmondta, hogy a lépés támogatja az AutoWallis egyik fontos stratégiai célkitűzését, mely szerint a Csoport által lefedett 14 régiós ország minél nagyobb részén bevezesse és értékesítse a képviselt márkákat. A most nyílt márkakereskedésben a Land Rover mellett a másik ikonikus brit márka, a Jaguar járművek szervizelésére is lehetősége van az ügyfeleknek.

Az AutoWallis Csoport tagjaként a Wallis Automotive Europe 2016-tól van jelen a Jaguar és a Land Rover márkák kizárólagos importőreként a közép-kelet-európai piacon (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia), mely mellé 2020 tavaszán csatlakozott Magyarország is. A Jaguar Land Rover elmúlt évtizede egyértelmű autóipari sikertörténet, amelyet 2020 óta a hazai piacon is sikeresen képvisel a Csoport. A brit gyártó folytatja a korábban megkezdett lendületes és innovatív termékfejlesztést, amellyel mára a prémium autók piacán megkerülhetetlen szereplővé vált.