BÉT Prémium kategória

Szervezeti fejlesztéssel is támogatja dinamikus növekedését az AutoWallis

2021-09-06

Növekedési stratégiáját támogatva szervezeti átalakításról döntött az AutoWallis: szeptembertől önálló üzletágigazgatók irányítják a vállalat két üzletágát. Az újonnan kialakított irányító pozíciókba Igazgatósági tagjai közül nevezett ki nagy tapasztalattal rendelkező vezetőket a tőzsde autós vállalata. Ezzel párhuzamosan, a régiós feladatok növekedésével a Csoport gazdasági igazgatója a továbbiakban szintén az újonnan létrehozott stratégiai és üzletfejlesztési igazgató pozícióban erősíti a Nagykereskedelmi Üzletágat, míg helyére új, kívülről érkezett tapasztalt vezető került. A szervezeti változások célja, hogy az üzletfejlesztések hatékonyan, a szinergiákat kihasználva támogassák azt a stratégiai célt, amely szerint az AutoWallis az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává kíván válni.

Az AutoWallis Igazgatósága csoportszintű szervezeti fejlesztésről döntött azzal a céllal, hogy a vállalat növekedési terveit a szervezeti hatékonyság növelésével is támogassa. Az átalakítás értelmében a társaság két üzletágának vezetését szeptembertől önálló vezetők látják el. Így a Nagykereskedelmi üzletágat Andrew John Prest igazgatósági tag irányítja, aki új pozíciója mellett a Wallis Automotive Europe vezetőjeként felel többek között az Opel, a Jaguar, a Land Rover márkák nagykereskedelméért és annak további fejlesztéséért Magyarországon és a régió több országában. A Kiskereskedelmi üzletágat pedig Antal Péter igazgatósági tag vezeti, aki emellett többek között a Csoport BMW, MINI, Maserati hazai és nemzetközi kereskedelméért felel. Mindkét szakember jelentős iparági tapasztalattal rendelkezik, és közel két évtizede töltenek be vezetői pozíciót a Wallis Csoport autós cégeinél. Új pozíciójukban feladatuk, hogy az AutoWallis által tavaly megvalósított tranzakciók (Opel importőri jog megszerzése Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában; a legnagyobb magyar Opel és KIA kereskedés megszerzése; a Jaguar és Land Rover modellek magyarországi forgalmazásának megkezdése; a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvétele; részesedésszerzés az Iniciál Autóházban), valamint az esetleges későbbi fejlesztések a lehető legjobban támogassák a vállalat növekedési stratégiáját. A tőzsde autós vállalata ugyanis már 2021-ben árbevételének és nyereségességének jelentős megugrásával számol, így fontos a csoporton belüli szinergiák hatékony kihasználása és a működési hatékonyság, és ezzel a nyereség minél nagyobb ütemű növelése. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a Csoport intenzív növekedése a szervezet folyamatos fejlesztését igényli. A kinevezett szakemberek feladata, hogy ezt a jelentős fejlődést az AutoWallis két üzletágában támogassák, és az ehhez szükséges lépéseket megtegyék.

A fenti döntések mellett az AutoWallis Nagykereskedelmi üzletágában megnövekedett mennyiségű stratégiai és üzletfejlesztési feladatok új pozíció létrehozását tették szükségessé. Erre a feladatkörre a Wallis Automotive Europe stratégiai és üzletfejlesztési igazgatójának Seres Attilát, az AutoWallis Nyrt. eddigi gazdasági igazgatóját nevezték ki, aki a korábbi és a Csoportnál az elmúlt időszakban megszerzett széleskörű tapasztalataival a leggyorsabban és leghatékonyabban képes a megnövekedett feladatok és kockázatok operatív kezelésére. Ezzel együtt az AutoWallis Nyrt. gazdasági igazgatójának Vaczlavik Ferencet nevezték ki, akinek eddigi tapasztalatai biztosítékot jelentenek a gyors beilleszkedésére.

Vaczlavik Ferenc több mint húszéves pénzügyi vezetői tapasztalattal rendelkezik. Közgazdász diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, majd az ELTE Jogi Továbbképző Intézetben folytatta tanulmányait. Pályafutását 1998-ban a Magyar Telekomnál (Matáv) kezdte, majd a csoport leányvállalatainál látott el vezetői feladatokat Magyarországon és külföldön egyaránt. 2010-től 2014-ig a Liberty Global hazai leányvállalatánál, a Chello Central Europe-nál felelt a régióért pénzügyi igazgatóként. 2014-2018 között az AMC Networks Inc. közép-európai leányvállalatánál, az AMC Networks Central Europe-nál látta el a pénzügyi igazgatói feladatokat.