BÉT Prémium kategória

Gazdasági igazgatót nevezett ki az AutoWallis

2020-10-01

Gazdasági igazgatói pozíciót hozott létre az AutoWallis, miután az elmúlt időszakban végrehajtott üzletfejlesztések és akvizíciók következtében a jövőben jelentősen növekednek a csoportnál a pénzügyek koordinációjával kapcsolatos vezetői feladatok. A pozíciót október 1-től Seres Attila tölti be, aki komoly tapasztalatokat szerzett nemzetközi és hazai nagyvállalatoknál.

Seres Attilát nevezte ki az AutoWallis Nyrt. frissen létrehozott gazdasági igazgatói (CFO) pozíciójába, miután a vállalat idén hat olyan akvizíciót, illetve üzletfejlesztést jelentett be, melyek a jövőben jelentősen növelik a pénzügyekkel kapcsolatos vezetői feladatokat. (Az érintett üzletfejlesztések, akvizíciók: a legnagyobb magyar Opel és KIA kereskedés megszerzése; a Jaguar és Land Rover modellek magyarországi forgalmazásának megkezdése; a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés tervezett átvétele; részesedésszerzés a Nyugat-Magyarországon meghatározó pozíciójú, hét jelentős autómárkát értékesítő és szervizelő Iniciál Autóházban; Opel importőri jog megszerzése Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában majd Magyarországon is.)

Seres Attila húszéves pénzügyi és több mint tízéves felsővezetői tapasztalattal rendelkezik, és a sport táplálékkiegészítő-gyártó Scitec Group vezérigazgatói és pénzügyi igazgatói pozíciójából érkezik az AutoWallis-hoz. A szakember a Debreceni Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd 1999-2006 között a General Electric-nél (Commercial Finance Manager), 2006-2008 között a Magyar Telekomnál (Head of Business Controlling) és 2008-2014 között a Graphisoft Groupnál (Global CFOO) dolgozott vezető beosztásokban. 2014-ben nevezték ki a Scitec Kft. pénzügyi igazgatójának, majd 2019-ben vezérigazgatójának.