BÉT Prémium kategória

BÉT Legek: Ismét az AutoWallis nyerte el „Az év alaptőke-emelése” díjat

2022-02-23

Ismét az AutoWallisnak ítélte a Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűrije „Az év alaptőke-emelése” díjat a BÉT Legek 2021 díjátadón, miután a magyar tőzsde autós vállalata tavaly minden előzetes várakozást felülmúlva zárta nyilvános részvénykibocsátását.

Sorban második alkalommal ismerte el az AutoWallis Nyrt. teljesítményét a Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűrije „Az év alaptőke-emelése” díjjal azt követően, hogy minden előzetes várakozást felülmúló sikerrel, az eredeti tervhez képest több mint 10 milliárdos túljegyzéssel zárult tavaly novemberben az AutoWallis nyilvános, lakossági körben is meghirdetett részvénykibocsátása. A több mint 1.200 befektető részvételével zárult 10 milliárd forint összegű részvénykibocsátás jelentőségét mutatja, hogy 2017 óta ez volt az első a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piacán, és több mint 10 éve nem volt ilyen méretű nyilvános lakossági részvényjegyzés a magyar parketten. A forrásbevonás nagy mértékben támogatja az AutoWallis Csoportnak azt a célját, hogy részben a befolyt összegből akár 38 milliárd forint összegű üzletfejlesztéseket, akvizíciókat hajtson végre, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a társaság az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon. Az AutoWallis ezzel 2020 után 2021-ben is elnyerte a rangos elismerést. Az előző évben a díjat azért kapta az AutoWallis, mert növekedési terveinek finanszírozása céljából 2020-ban összesen 4,4 milliárd forint tőkét vont be a vállalatba intézményi befektetők meghívásával.

Müllner Zsolt, az AutoWallis elnöke a BÉT Legek „Az év alaptőke-emelése” díj elnyerése kapcsán elmondta: „Azért vagyunk különösen büszkék erre az elismerésre, mert jól mutatja a tőzsde lényegét, mégpedig, hogy a vállalatok növekedési céljaik finanszírozása érdekében aktívan használják forrásbevonásra jelenlétüket. Mi így teszünk, és mint azt a tavalyi részvénykibocsátásunk sikere mutatja, céljainkat ma már több mint 4000 részvényesünk – ebből több mint 40 intézményi befektető – támogatja, amit ezúton is köszönünk.”

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója hozzátette, hogy a sikeres tőkebevonás tovább erősítette a Csoport mérlegszerkezetét a 10 milliárd forintot meghaladó kötvénykibocsátások után. A Csoport menedzsmentje felelősséggel és elkötelezettséggel támaszkodik növekedési stratégiájának megvalósításában e források által nyújtott biztos pénzügyi háttérre.