BÉT Prémium kategória

Befektetési igazgatót nevezett ki az Altera: Székely Gábor csatlakozik a Wallis autós vállalataihoz

2018-11-14

Folytatja növekedési stratégiájának megvalósítását az Altera, mely a jövőben a Wallis négy autós cégének tevékenységét fogja össze, és a további növekedést tűzte ki célul az autós iparágban. A vállalatcsoport befektetési igazgatói posztjára Székely Gábor lép, aki jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a tőkepiaci tranzakciók és befektetések területén, korábban az Appeninn első számú vezetője volt.

Székely Gábort nevezte ki befektetési igazgatójának az Altera Nyrt. azzal a céllal, hogy a jelentős tőzsdei és vállalatvezetői tapasztalattal rendelkező szakember irányítsa a Wallis Alterán keresztül tőzsdére lépő autós cégeinek, és a csoportot összefogó befektetési társaságnak a további növekedését, tőkepiaci tranzakcióit. A társaság ezzel a lépéssel folytatja a felkészülést az aktív tőkepiaci működésre, miközben a tervek szerint halad a Wallis Csoport autós vállalatainak tőzsdére lépése. Ennek keretében az Altera tulajdonába kerül a Wallis négytagú gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportja. A lépéssel az Altera alaptőkéje közel tízszeresére, 3,4 milliárd forintra emelkedik, és tavalyi 66,3 milliárd forintos (magyar számviteli törvény alapján, nem konszolidált adat) árbevételével a Budapesti Értéktőzsde hetedik legnagyobb vállalata lesz.

Székely Gábor évtizedes vállalatvezetői és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, miután részt vett Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társaságának, az Appeninn Nyrt-nek 2009-es megalapításában, melynek aztán vezetője is volt. A szakember tanulmányait a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy szakán végezte, majd ezt követően az ingatlanüzemeltetési- és befektetési piacon szerzett széleskörű tapasztalatokat, valamint tanácsadóként segítette jelentős hazai vállalatok tőkeműveleteit, szakértőként pedig ipari termelőüzemek értékesítésébe is bekapcsolódott. Befektetési igazgatóként korábbi sikeres tapasztalataira és tudására építve felel az Altera tőkepiaci jelenlétéért, a befektetési holding új befektetéseinek felkutatásáért és azok lebonyolításáért. Feladata, hogy az esetleges befektetési tranzakciók során a társaság a lehető leghatékonyabban vegye igénybe a nyilvános tőkepiac nyújtotta finanszírozási lehetőségeket, tekintettel arra, hogy a tőzsdei megjelenéssel a Wallis célja, hogy autós vállalatcsoportja tovább növekedjen.