BÉT Prémium kategória

AutoWallis stratégia: A tavalyinál több mint négyszer nagyobb árbevétellel és hatszor nagyobb EBITDA-val számol az AutoWallis 2025-ben

2021-09-28

Robbanásszerű növekedéssel számol az AutoWallis Csoport 2025-ig ma közzétett, frissített stratégiájában. A tőzsde autós vállalatának árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé ugorhat, miközben a menedzsment megítélése szerint a társaság eredménytermelő képességét legjobban bemutató EBITDA több mint a hatszorosára, 14 milliárd forint fölé emelkedhet. A tervezett növekedés mögött a társaság által eddig végrehajtott tranzakciók, az organikus növekedés és a tervezett újabb akvizíciók állnak. Az újabb akvizíciók és fejlesztések részbeni finanszírozását az AutoWallis Csoport az év hátralevő részében tervezett nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonásból kívánja fedezni, melynek mértéke 6-8 milliárd forint között lehet. Az AutoWallis stratégiájában azzal számol, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lesz.

Jelentős növekedési terveket tett közzé a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Csoport frissített stratégiájában, melyben azzal számol, hogy a 2020 óta tartó, akvizíciókkal is támogatott növekedésnek, valamint a következő időszakban végrehajtandó felvásárlásoknak köszönhetően a 2020-as 88 milliárd forintos árbevétele több mint a négyszeresére, 400-433 milliárd forint közé ugorhat 2025-re. Ezzel párhuzamosan a 14 országban jelenlevő autókereskedő és mobilitási szolgáltató vállalat nyeresége nagy mértékben növekedhet, mivel a menedzsment megítélése szerint az eredménytermelő képességüket legjobban bemutató EBITDA több mint a hatszorosára, 2,3 milliárdról 14-15,2 milliárd forint közé emelkedhet.

Az AutoWallis Csoport az elmúlt két évben a végrehajtott tranzakciók finanszírozására és hitelkiváltásra összesen 9,6 milliárd forintért bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, több lépésben és különböző konstrukciókban közel 6 milliárd forint értékben emelt tőkét, így a befektetők széles köre szavazott már komoly bizalmat a társaságnak és növekedési stratégiájának. A további jelentős növekedési tervek finanszírozására, a 2025-re kitűzött stratégiai tervek megvalósítására az AutoWallis 6-8 milliárd forint közötti intézményi és lakossági forrásbevonást tervez (túljegyzés esetén lehet magasabb) az idei év hátralevő részében. Az AutoWallis által tervezett nyilvános forrásbevonás az első lehet 2017 óta a Budapesti Értéktőzsdén, ami nem csak emiatt, hanem a forrásbevonás tervezett mérete miatt is fontos lépés lehet a magyar tőkepiacon. A tranzakció lebonyolításához szükséges előkészítő lépéseket a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság megtette, az ehhez szükséges Befektetési Tájékoztatót a Magyar Nemzeti Banknak az engedélyeztetési eljárásra beadta. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a növekedési tervek finanszírozása mellett a forrásbevonással fontos céljuk, hogy a társaság részvénypiaci súlya, a részvények likviditása, forgalma tovább bővüljön. A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakosság számára ez lehet majd az első lehetőség, hogy részt vegyen a Társaság tőkeemelésében, így bíznak benne, hogy a jelenleg több mint 2.300 lakossági részvényes mellé több száz új befektető csatlakozik majd azzal a céllal, hogy támogassa az AutoWallis növekedési stratégiáját, és elkísérje azon az úton, amelyen haladva az évtized végére a Csoport a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává válhat.

Figyelemfelhívás

Jelen közzététel a 1129/2017/EU rendelet alapján reklámnak minősül. A közzététel célja, hogy valamennyi befektető hozzáférjen ugyanazon szabályozott információkhoz és így a Társaság teljes körű transzparenciát biztosítson, illetve teljes mértékben megfeleljen a 1129/2017/EU rendelet, az 596/2014/EU rendelet, valamint a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) alapján fennálló tőkepiaci előírásoknak. A jelen közzétételben foglalt információk a Társaság újonnan kibocsátandó részvényeinek tárgyévre tervezett nyilvános értékesítésével kapcsolatos információk, amelyeket teljes körűen a 1129/2017/EU rendelet alapján készített tájékoztatóban fog a Társaság közzétenni az MNB általi jóváhagyást követően. Az MNB jóváhagyását követően a tájékoztató az alábbi közzétételi helyeken lesz nyilvánosan elérhető: bet.hu, kozzetetelek.mnb.hu, a Társaság honlapján www.autowallis.hu, illetve a forgalmazó honlapján.

A tájékoztató esetleges MNB általi jóváhagyása nem jelenti a felajánlott vagy szabályozott piacra bevezetendő értékpapírok jóváhagyását. A befektetőknek a részvények nyilvános értékesítésével kapcsolatos befektetési döntés meghozatala előtt célszerű elolvasniuk a tájékoztatót a nyilvánosságra hozatalt követően, annak érdekében, hogy teljes mértékben megértsék a vonatkozó befektetési döntés potenciális kockázatait és előnyeit, illetve befektetési döntés meghozatalát megelőzően érdemes körültekintően mérlegelni a Társaságba, valamint annak értékpapírjaiba történő lehetséges befektetés jogi, adózási vagy megtérülési következményeit, ideértve a befektetés előnyeit és a vonatkozó kockázatokat. A Társaság felhívja a figyelmet, hogy a Társaság és képviselői nem vállalnak felelősséget a befektetők által levont következtetéseken alapuló befektetési döntésekért, azok hátrányos jogi következményeiért, illetve pénzügyi veszteségekért.

A stratégiai prezentáció megtekinthető itt:

Stratégia 2025 és jövőkép 2030