BÉT Prémium kategória

AutoWallis: A Wallis Motor Pest lett az év BMW márkakereskedése 2018-ban

2019-02-19

Újabb elismerésben részesült az AutoWallis csoport, miután a BMW Group Magyarország a Wallis Motor Pestet választotta a 2018-as év BMW márkakereskedésének. A BMW márka és a Wallis csoport 25 éves kapcsolatra tekint vissza Magyarországon.

Újabb elismeréssel bővült a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis csoport, miután leányvállalatát, a Wallis Motor Pestet a 2018-as év BMW márkakereskedésévé választotta a BMW Group Magyarország. A díj odaítélése több szempont figyelembevételével történt, így többek között értékelték az eredményességet, a szolgáltatás minőségét és a vásárlói elégedettséget. Az értékelés során vizsgálták az innováció és fejlesztések terén elért eredményeket is, ami kiemelten fontos az AutoWallis számára. A csoport 2016-ban Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb – több mint 5000 négyzetméteres –, és egyben legmodernebb, egyedülálló építészeti megoldásokkal büszkélkedő BMW és MINI márkakereskedését adta át a Hungária körút 95. szám alatt, míg a múlt héten nyitotta meg kapuit a Wallis Prémium Használtautó Center, ahol a Wallis Motor Pest és Duna szalonok BMW Premium Selection, MINI Next és márkafüggetlen használtautó-kínálata érhető el.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója a díjjal kapcsolatban elmondta, hogy az elismerés igazolja mindazt az erőfeszítést, amit a BMW márka és a Wallis csoport 25 éves együttműködése során elértek. Az AutoWallis csoport második legnagyobb árbevételű egysége a Wallis Motor Pest és Duna, melyek Magyarország legnagyobb és legrégebben működő BMW autó, motorkerékpár, MINI és Maserati kereskedései. Az AutoWallis csoport 2018-ban több mint 70 milliárd forintra növelte árbevételét (magyar számviteli törvény alapján, összesített, nem konszolidált, előzetes adat), melyből a Wallis Motor Pest és Duna 19 százalékos növekedés mellett 32 milliárd forintot ért el.