BÉT Prémium kategória

A Wallis Csoport továbbra is támogatja az AutoWallis régiós növekedési terveit

2021-10-08

Továbbra is támogatja az AutoWallis stratégiáját és nyilvános forrásbevonási terveit a társaság fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management Zrt., így vállalta, hogy nem csökkenti részvényei számát az AutoWallis által tervezett nyilvános részvénykibocsátást követő egy éven belül és tervezi, hogy a kibocsátás során maga is jegyez új részvényeket. Veres Tibor, a Wallis Asset Management igazgatóságának elnöke elmondta, hogy elégedettek az AutoWallis eddigi eredményeivel, a társaság az induláskor meghatározott úton halad a végrehajtott felvásárlásokkal, tranzakciókkal, és organikus növekedésével. Az AutoWallis számára az átalakuló autókereskedelmi és mobilitási piac új akvizíciós, piacszerzési és üzletfejlesztési lehetőségeket teremt, amit a társaság a lehető legjobban ki szeretne használni, így jelenleg is vizsgálja a növekedési és akvizíciós lehetőségeket.

Továbbra is elkötelezetten támogatja az AutoWallis fő tulajdonosa a társaság növekedési terveit, melynek célja, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) autós vállalata az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen. Veres Tibor sikeresnek ítéli az AutoWallis eddigi tőzsdei pályafutását, melyet a Wallis Asset Management Zrt. (WAM) a rendelkezésére álló eszközeivel továbbra is támogat. Az a tény, hogy az AutoWallis az elmúlt két évben több lépésben és különböző konstrukciókban közel 6 milliárd forint értékben vont be tőkét, továbbá összesen 9,69 milliárd forint értékben bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, azt mutatja, hogy a befektetők széles köre szavazott komoly bizalmat a társaságnak. Éppen ezért a WAM üdvözli az AutoWallis azon tervét, hogy a sikeres intézményi forrásbevonások után a lakosság számára is lehetőséget kínáljon nyilvános részvényjegyzésre. A sikeres tranzakció érdekében, valamint az azt követő tőzsdei folyamatokat támogatandó a WAM megállapodást kötött az AutoWallis Nyrt-vel, hogy nem csökkenti a vállalat tulajdonában lévő AutoWallis részvények számát (lock up) egy esetleges nyilvános, lakossági részvénykibocsátás jegyzési időszakának kezdetétől számított egy éven belül. A WAM emellett azt tervezi, hogy a nyilvános részvénykibocsátás során maga is jegyez új AutoWallis részvényeket. Mint ismeretes, az AutoWallis szeptemberben jelentette be, hogy további növekedési terveinek finanszírozásához 6-8 milliárd forintos (túljegyzés esetén esetleg magasabb) nyilvános intézményi és lakossági forrásbevonást tervez az idei év hátralevő részében. A tranzakció lebonyolításához szükséges előkészítő lépéseket a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett társaság már megtette. A forrásbevonáshoz a Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott tájékoztatóra van szükség, az ezzel kapcsolatos eljárás folyamatban van.

Müllner Zsolt, az AutoWallis Igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a tervezett nyilvános részvénykibocsátás elsődleges célja az AutoWallis Csoport növekedési terveinek finanszírozása, emellett pedig szintén fontos a társaság részvénypiaci súlyának, a részvény likviditásának növelése. Kiemelte, hogy az AutoWallis Csoport csaknem hároméves tőzsdei pályafutása során az AutoWallis robbanásszerű növekedést mutatott fel: 2018-ban elért 63 milliárd forintos árbevételét a tervek szerint 2021 végére megtriplázhatja. Az ugrásszerű növekedést a társaság az organikus bővülés mellett a 2020-ban végrehajtott öt tranzakciónak köszönhetően érte el. Müllner Zsolt hozzátette, hogy az átalakuló autókereskedelmi és mobilitási piac további akvizíciós, piacszerzési és üzletfejlesztési lehetőségeket teremt az AutoWallis számára, amit szeretnének a lehető legjobban kihasználni, így jelenleg is vizsgálják a növekedési és akvizíciós lehetőségeket. Kiemelte, hogy az AutoWallis mostanra olyan régiós konszolidációs platformmá vált az iparágban, amely minden csatlakozónak versenyelőnyt és stabilitást jelenthet.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatójaként üdvözölte a WAM vállalását, mely véleménye szerint támogatja a társaság által tervezett forrásbevonást, és így hozzájárul a vállalat stratégiai céljainak eléréséhez. Hozzátette, hogy a WAM mellett a korábbi tőkeemeléssel végrehajtott tranzakciók során keletkezett részvények esetében is zárolási (lock up) vállalást tettek az érintett partnerek. A vezérigazgató véleménye szerint ezek a részvényértékesítési korlátozások a menedzsment és az AutoWallis csaknem 2.800 részvényese mellett azon lehetséges új befektetők számára is egyértelműen megmutatják a nagytulajdonosok elköteleződését, akik a tervezett kibocsátás során úgy döntenek, hogy részvényesként csatlakoznak a tőzsde autós vállalatának további régiós építkezéséhez. Ormosy Gábor kiemelte, hogy az AutoWallis által tervezett részvénykibocsátás a magyar tőkepiacon kiemelt jelentőségű lehet, nemcsak a tervezett volumene miatt, hanem azért is, mert 2017 óta nem volt hasonló lakossági tranzakció a budapesti parketten.

Figyelemfelhívás

Jelen közzététel a 1129/2017/EU rendelet alapján reklámnak minősül. A közzététel célja, hogy valamennyi befektető hozzáférjen ugyanazon szabályozott információkhoz és így a Társaság teljes körű transzparenciát biztosítson, illetve teljes mértékben megfeleljen a 1129/2017/EU rendelet, az 596/2014/EU rendelet, valamint a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) alapján fennálló tőkepiaci előírásoknak. A jelen közzétételben foglalt információk a Társaság újonnan kibocsátandó részvényeinek tárgyévre tervezett nyilvános értékesítésével kapcsolatos információk, amelyeket teljes körűen a 1129/2017/EU rendelet alapján készített tájékoztatóban fog a Társaság közzétenni az MNB általi jóváhagyást követően. Az MNB jóváhagyását követően a tájékoztató az alábbi közzétételi helyeken lesz nyilvánosan elérhető: bet.hu, kozzetetelek.mnb.hu, a Társaság honlapján www.autowallis.hu, illetve a forgalmazó honlapján.

A tájékoztató esetleges MNB általi jóváhagyása nem jelenti a felajánlott vagy szabályozott piacra bevezetendő értékpapírok jóváhagyását. A befektetőknek a részvények nyilvános értékesítésével kapcsolatos befektetési döntés meghozatala előtt célszerű elolvasniuk a tájékoztatót a nyilvánosságra hozatalt követően, annak érdekében, hogy teljes mértékben megértsék a vonatkozó befektetési döntés potenciális kockázatait és előnyeit, illetve befektetési döntés meghozatalát megelőzően érdemes körültekintően mérlegelni a Társaságba, valamint annak értékpapírjaiba történő lehetséges befektetés jogi, adózási vagy megtérülési következményeit, ideértve a befektetés előnyeit és a vonatkozó kockázatokat. A Társaság felhívja a figyelmet, hogy a Társaság és képviselői nem vállalnak felelősséget a befektetők által levont következtetéseken alapuló befektetési döntésekért, azok hátrányos jogi következményeiért, illetve pénzügyi veszteségekért.