Vezető testületek
BÉT Prémium kategória

Igazgatóság

Müllner Zsolt

Müllner Zsolt

az igazgatóság elnöke

A Wallis Asset Management vezérigazgatója a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 1994 óta dolgozik a Wallis Csoportnál 1994 és 2004 között a BMW magyarországi vezérképviseletének, a Wallis Motornak az ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Többéves vezetői tapasztalatait ezt követően a Wallis Auto Holding elnök-vezérigazgatójaként, majd 2000-től a Wallis Zrt. igazgatósági tagjaként kamatoztatta. 2007-ben a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója lett, ezzel egyidőben a Graboplast Zrt. és WING Zrt. igazgatósági tagjának, később a Venturio Kockázati Tőke-alapkezelő Zrt. elnökének is kinevezték. Meghatározó szerepe van többek között a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ALTEO Csoport. létrehozásában, melynek alapítása óta igazgatósági tagja, valamint a Wallis Csoport autós üzletágának az AutoWallis Csoporton keresztül történt tőzsdére vitelében.

Ormosy Gábor

Ormosy Gábor

vezérigazgató

Az AutoWallis Csoport vezérigazgatója 2004-től a Wallis Autó Holding pénzügyi igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként dolgozott az autós üzletág újjászervezésén, később pedig a Wallis Csoport pénzügyi igazgatói feladatait látta el. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és az amerikai Georgetown Egyetemen végezte. 2006-ban a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként megalapította és vezérigazgatóként irányította a kis- és középvállalkozások EU-támogatásainak adminisztrálásáért felelős MAG Zrt.-t. Ezt követően egyebek mellett az MKB Banknál és a Veolia csoportnál töltött be vezető pozíciókat.

Andrew John Prest

Andrew John Prest

Nagykereskedelmi Üzletág igazgató

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a University of London szláv és kelet-európai tanszékén végezte, majd ez utóbbin szerzett politológus diplomát. 1994-ben telepedett le Magyarországon, ezt követően Budapesten a Xerox regionális központjában tevékenykedett először értékesítőként, később pedig marketing- és regionális értékesítési vezetőként. A későbbiekben a Magyar Telekom internetes divíziójának (Axelero) ügyvezető igazgatójaként és lakosságiüzletág-vezetőjeként folytatta karrierjét, majd kinevezték a Cisco Systems regionális értékesítési vezetőjének. A Wallis autós csoportjához 2005-ben csatlakozott, azóta tölti be a WAE Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. 2021-től pedig az AutoWallis Csoport Nagykereskedelmi üzletág igazgatója.

Antal Péter

Antal Péter

kiskereskedelmi és szolgáltatási üzletág igazgató

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. 2003 óta dolgozik a Wallis autós csoportjánál, ahol először a Globe Motor ügyvezetőjeként a BMW márkáira szakosodott márkakereskedést irányította. 2005 óta a Wallis Motor Pest ügyvezető igazgatói pozícióját tölti be, 2007-től pedig a Wallis Motor Duna ügyvezető igazgatója is. 2020 októberétől a Wallis Motor Ljubljana d.o.o. szakmai felügyeletét szintén ellátja a cég ügyvezetőjeként. Korábban a Ricoh Hungary marketingvezetője volt, valamint a CityReach International és a British American Tobacco Hungary vállalatoknál dolgozott különböző pozíciókban. 2012 óta a BMW Kereskedők Európai Szövetségében, az EBDA-ban képviseli Magyarországot, 2008 óta pedig a BMW Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöki tisztjét is betölti. Jelenlegi pozíciójában irányítása alatt a cégcsoport nemcsak megtartotta piacvezető szerepét, hanem jelentősen növelte is piaci részesedését. 2021-től az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi és Szolgáltatási üzletág igazgatója.

Dévai Gábor

Dévai Gábor

a Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója

Közel két évtizede vezeti a céget, amely a Sixt autókölcsönző magyarországi képviselője, és amely az ő vezetése alatt meghatározó pozícióba került a magyar piacon. Dévai Gábor közgazdász MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Jean Moulin Lyon III. Egyetemen szerezte, emellett pedig francia szakos nyelvtanári diplomával rendelkezik. 2019-ben a Neosys Coach képzés keretén belül coach vezetői képesítésre is szert tett. Pályafutását Svájcban és Luxemburgban kezdte a turisztikai szektorban, majd komoly tapasztalatokat szerzett az autóipari szolgáltatói piacon. 2007 és 2013 között a Wallis Autóparkkezelő Kft. ügyvezetője volt. 2019-től a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége Felügyelőbizottságának elnöke.

Székely Gábor

Székely Gábor

befektetői kapcsolatok és ESG igazgató

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát, majd évtizedes vállalatvezetői és tőkepiaci tapasztalatra tett szert. Részt vett Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társaságának, az Appeninn Nyrt. megalapításában, melynek később vezetője is volt. Szakmai pályafutásának elején az ingatlanüzemeltetési és befektetési piacon szerzett széleskörű tapasztalatokat, emellett tanácsadóként segítette jelentős magyar vállalatok tőkeműveleteit, szakértőként pedig ipari termelőüzemek értékesítésébe is bekapcsolódott. 2018 óta az AutoWallis Csoport befektetői kapcsolatok és ESG igazgatójaként széles körű tapasztalataira építve felel a vállalat tőkepiaci jelenlétéért, a társaság forrásbevonási lehetőségeinek felkutatásáért és azok lebonyolításáért, valamint a cégcsoport ESG szerinti működésének és jelentéskészítésének megszervezéséért. Az AutoWallis Zöld Bizottságának elnökeként a Zöld pénzügyi források felhasználását is felügyeli.

Felügyelőbizottság

ifj. Chikán Attila

A felügyelőbizottság elnöke

Energetikai és gazdasági szakember, diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. 2008-as alapítása óta a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ALTEO Nyrt. vezérigazgatója. Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési elemzőként dolgozott különböző pozíciókban. A fenntarthatósági kérdésekben aktív szakember a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet elnöke.

Birkás Petra

felügyelőbizottsági tag

2021 februárjától egy éven keresztül a szabályozási területért felelős igazgató volt, jelenleg vezérigazgatói tanácsadó a Széchenyi Alapok Zrt-nél. A társasághoz 2019-ben kockázatkezelőként csatlakozott a Pénzügyminisztériumban eltöltött 9 év után, ahol a költségvetési területen statisztikusként, majd vagyongazdálkodási elemzőként állami tulajdonú gazdasági társaságokkal és kiemelt projektekkel foglalkozott. Az állami tulajdonos képviseletében a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-nél töltött be felügyelőbizottsági tagságot. Ezt megelőzően a Regionális Fejlesztési Holding egyik pénzügyi vállalkozásánál volt ügyfélreferens, pályázatíró és projektmenedzser. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán gazdasági informatikus, majd pedig (vállalati pénzügyek szakirányon) okleveles közgazdász diplomát szerzett, továbbá  elvégezte a Northumbria University International Sports Manager mesterszakát.

Buday Bence

felügyelőbizottsági tag

2010-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és Szervezés Tanszékén szerzett közgazdász diplomát. 2014-ben kitüntetéssel végezte el az INSEAD MBA képzését Szingapúrban és Franciaországban. Pályáját 2010-ben kezdte a McKinsey & Company budapesti irodájában, ahol számos iparágban – többek között bankszektor, telekommunikáció, gyógyszeripar – segítette nagyvállalatok stratégiaalkotását és transzformációját Magyarországon és Európa több országában. 2016-2019 között a Vodafone Magyarországnál töltött be igazgatói pozíciókat kereskedelmi területeken, majd a UPC Magyarország felvásárlását és a vállalat integrációjának megtervezését irányította. 2020-tól 2023. februárig a Wallis Autómegosztó Kft. (SHARE NOW Magyarország) vezérigazgatója volt. 2023. márciustól a Wallis Asset Management Zrt. transzformációs igazgatói posztját tölti be.

Ecseri György

felügyelőbizottsági tag

A több mint 20 éves pénzügyi-és ingatlanszektorban szerzett tapasztalattal rendelkező szakember a Műszaki Egyetem mérnöki karán diplomázott, majd a Durham University-n (Egyesült Királyság) kapott MBA képesítést. A Wallis Csoportnál több mint tíz éve dolgozik projektigazgatóként, a csoport több tagjánál board és felügyelőbizottsági tagként segíti a munkát.

Vitán Gábor

felügyelőbizottsági tag

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett szakember pályáját 1998-ban a Wallis Csoport munkatársaként portfólió-menedzseri munkakörben kezdte, 2002-től 2004-ig pedig a Wallis Csoport kontrolling-igazgatója volt. Feladatai közé tartozott a cégcsoport vagyonkezelési elveinek kialakítása és annak működtetése, valamint a tranzakciós terület támogatása. 2004 és 2006 között a Wallis autós üzletágának újjászervezési feladataiért volt felelős vezérigazgatói-helyettesi, majd vezérigazgatói pozíciókban. 2006-tól a Wallis Asset Management Zrt. tranzakciós igazgatójaként a cég akvizíciós tevékenységét vezeti, amelynek során számos sikeresen végrehajtott tranzakció lebonyolításában vett részt. A Venturio Zrt. alapító munkatársa, 2013-tól vezérigazgatója.