Bemutatkozás
BÉT Prémium kategória

Az AutoWallis Csoport

Stabil háttér, lendület és mobilitás

Az AutoWallis Csoport a magyar tőzsdén jegyzett, a közép-kelet-európai régió 14 országában működő autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató. A csoport 2020-as árbevétele meghaladta a 88 milliárd forintot, az általa képviselt márkák között megtaláljuk a legnépszerűbb gépjárműveket, valamint a prémium szegmens kiemelt modelljeit. Tagvállalatainak szolgáltatási portfóliójában az autókereskedelem mellett megtalálhatóak a márkákhoz kapcsolódó szervizszolgáltatások és az autókölcsönzés is.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzett vállalat stratégia célja, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon. Ennek megvalósítása érdekében az AutoWallis az autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos, akvizíciós úton történő szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működik. Az AutoWallis Csoport a Budapesti Értéktőzsde Legek 2020 Díjátadón elnyerte „Az év alaptőke-emelése” díjat.

Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, illetve rövid és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a Dacia, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a MINI, a Nissan, az Opel, a Peugeot, a Renault, a SsangYong, a Suzuki, a Toyota és a Sixt Rent-a-car. Emellett a Saab alkatrészek utánpótlása is a tevékenységi körünk részét képezi.

22.494
+21,8%
2022. I-III. negyedévben értékesített új autók
121.468
+27,6%
2022. I-III. negyedévben értékesített szervízórák
Used car
1397
+15,9%
2022. I-III. negyedévben értékesített használt autók
A csoportunk által képviselt globális márkák

Nagykereskedelmi üzletág

Az AutoWallis Csoport nagykereskedelmi üzletága 60 partner közreműködésével végzi tevékenységét a közép-kelet-európai országokban. A vállalat a nagykereskedelmi tevékenység támogatása céljából Zágrábban létrehozott egy leányvállalatot, a Wallis Adria d.o.o.-t, amely a Jaguar Land Roverhez kapcsolódó tevékenységet menedzseli a délszláv piacokon, illetve Albániában. Az AutoWallis Csoport tulajdonában lévő nemzetközi disztribúcióhoz kapcsolódó újautó-készlet egy logisztikai partnercég győri telephelyén található, ahonnan végül az exportpiacokra szállítják.

Isuzu
A Wallis Automotive Europe (WAE) az Isuzu márka magyarországi képviselője, amely a japán autógyártók közül a legrégebbi múltra tekint vissza, és egy évszázad alatt a világ egyik legnagyobb haszongépjármű-gyártójává fejlődött.
Jaguar
&
Land Rover
Az AutoWallis Csoport a Jaguar és a Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív disztribútora Magyarországon, illetve további 8 országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró, Koszovó).
Ssangyong
Az AutoWallis tagvállalata végzi a dél-koreai SsangYong gépjármű- és alkatrész kizárólagos nagykereskedelmi tevékenységét Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.
OPEL
A nagynevű német autómárka Magyarország egyik legnépszerűbb középkategóriás járműveit kínálja, és vállalatcsoportunk portfóliójának jelentős tagja.

Kiskereskedelmi üzletág

Az AutoWallis Csoport kiskereskedelmi üzletága új Isuzu gépjárművek, BMW személyautók és motorkerékpárok, MINI, Maserati, Opel és Kia személyautók és alkatrészek, valamint Jaguar és Land Rover gépjárművek és alkatrészek értékesítését, valamint használt személygépjárművek, motorkerékpárok és alkatrészek forgalmazását végzi Magyarországon és Szlovéniában. Az üzletág 2020-ban kibővült az Iniciál Autóház által forgalmazott márkák (Dacia, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki, Toyota) magyarországi kiskereskedelmével is.

Tovább a Kiskereskedelmi üzletág oldalára >>

Forgalmazott márkáink

BMWSsangyongIsuzuJaguarKiaLand RoverMaseratiMiniOPELNissanRenaultPeugeotSuzukiToyota

Wallis Autókölcsönző

Sixt Rent a car
Az AutoWallis Csoport a magas minőségű rövid és hosszú távú autókölcsönzői szolgáltatásait a Sixt Rent-a-car nemzetközi hálózatának magyarországi franchise partnereként kínálja. Vállalati ügyfelei számára egyedi mobilitási megoldásokat kínál. A céges együttműködés keretein belül kedvezményes árakat és speciális bérleti feltételeket biztosít belföldi üzleti partnereinek. A személygépkocsis bérleti igények kiszolgálása mellett kistehergépjárművekkel is ügyfelei rendelkezésére áll.

Budapesten jelenleg 2 irodából szolgálja ki ügyfeleit: a budapesti Váci úti és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján található irodán keresztül. Működésében kiemelkedő szerepet játszik a repülőtérre érkező turistaforgalom.
Flizzr
A kedvező ár-érték aránya miatt világszerte népszerű autókölcsönzési brand szintén portfóliónk meghatározó tagja. A szolgáltatás az árkategóriáján belül maximális kényelmet nyújt: az ügyfelek publikus értékelései alapján a FlizzR mind a munkatársak szakértelme, mind a fizetés biztonsága, mind az igényleadás és a lemondás, mind pedig a járművek átvételének-leadásának gördülékenysége szempontjából kiváló megítélésű. A FlizzR szolgáltatásai jelenleg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, illetve Tatabányán érhetőek el.