Részvényjegyzés 2021
BÉT Prémium kategória

Lezárult az AutoWallis Nyrt. részvényjegyzése

Minden várakozást felülmúló sikerrel zárult 2021. november 9-én az AutoWallis nyilvános részvénykibocsátása.

  • Az előzetes 6-8 milliárd forintos tervhez képest több mint 17 milliárd forint összegű részvényjegyzési igényt adtak le lakossági és intézményi befektetők a meghirdetett 107-122 forintos ársávban.
  • Az ársáv felső harmadában található 117 forintos kibocsátási áron jutnak a magyar tőzsde autós vállalatának részvényeihez a lakossági és intézményi befektetők egyaránt. Mivel a kialakult végleges ár a 122 forintos maximális árnál alacsonyabb, ezért a különbözet a lakossági befektetők részére visszatérítésre kerül a forgalmazónál vezetett fizetési számlára.
  • Az AutoWallis a maximum 8 milliárdosra tervezett jegyzés felső korlátját 10 milliárd forintra emelte a túljegyzés részbeni elfogadása érdekében. A lakossági jegyzők a részükre történt átcsoportosítás alapján 2,5, míg az intézményi befektetők 7,5 milliárd forint összegben jutnak új kibocsátású részvényekhez, de ezen árszinten így is jelentős kielégítetlen kereslet maradt a jegyzők körében.
  • A kibocsátás jelentőségét mutatja, hogy több mint 10 éve nem volt ilyen méretű lakossági részvényjegyzés a Budapesti Értéktőzsdén.
  • Az aloldal 2021. november 25-én frissült utoljára, így a Kibocsátó nem vállal felelősséget a jelen aloldalon szereplő információk naprakészsége tekintetében, valamint, hogy jogszabályi kötelezettségének eleget téve teszi elérhetővé az aloldalon szereplő információkat.